Nem volt bekapcsolva még a gyereke sem, ráadásul nem adott elsőbbséget sem

Megosztás

A rendelkezésre álló adatok alapján egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival május 9-én 15 óra 15 perckor, Jászszentandrás belterületén, a Rákóczi úton.

Haladása során a Dudás Alajos utcára balra kívánt kanyarodni azonban nem biztosított elsőbbséget a szemből szabályosan érkező gépkocsinak, és összeütköztek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a személygépjármű vezetője, és a hátsó ülésen gyermekbiztonsági rendszert nem használó gyermekkorú utasa, könnyű sérülést szenvedett. A helyszínen megállapítást nyert, hogy a sofőr sem használta a biztonsági övet.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy mindig tartsák be az elsőbbségi szabályokat! A kereszteződésbe csak akkor hajtsanak be, ha meggyőződtek arról, hogy az elsőbbséget megadták vagy megkapták!

Továbbá ne feledjék, csak egy mozdulat! A biztonsági öv életet menthet! A Magyar Rendőrség „CSAT(T)LAKOZZ” elnevezéssel országos baleset-megelőzési kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek